Op water gebaseerde verf

Verf op waterbasis is erg makkelijk te gebruiken. Kalkverf is een voorbeeld van verf op waterbasis. Het eenvoudige gebruik komt onder andere doordat de verf makkelijk te verwijderen is als je bijvoorbeeld ergens op morst. Je hebt dan geen middelen als terpentine nodig om het weg te kunnen halen. Dit kan simpelweg met zeep en water. Daarnaast hoef je bij op water gebaseerde verf niet 24 uur te wachten zodat het droogt. Dit is wel het geval bij op olie gebaseerde verf. Verf op waterbasis is dus ideaal wanneer je iets snel af moet hebben. Het is zelfs mogelijk om meerdere lagen verf aan te brengen op een dag.

Wat houdt latex verf in?

Latex verf is ook op water gebaseerd, maar het heeft toch wat verschillen met verf op waterbasis. Latex verf kan namelijk chemicaliën bevatten, dit is echter niet altijd het geval. Wanneer latex verf chemicaliën bevat, staat dit vermeld op het etiket. Het is verstandiger om latex verf te gebruiken dat volledig bestaat uit een waterbasis. Dit soort verf is ideaal wanneer je bijvoorbeeld de buitenkant van het huis wilt verven. Door de waterbasis is latex verf makkelijker aan te brengen dan verf op oliebasis. Het droogt tevens erg snel. betonlook verf is geen verf op waterbasis, maar deze heeft wel een erg groot assortiment aan Beton cire kleuren.

Wat houdt enamel verf in?

Enamel verf is ook een verfsoort dat ideaal is om buitenshuis te gebruiken. Deze verfsoort kan namelijk goed tegen zonnestralen, sterke windstoten en regenbuien. Deze type verfsoort wordt voornamelijk gebruikt op oppervlakken die bescherming nodig hebben. Deze verfsoort heeft een aantal voordelen. Ten eerste bedekt het de kleinste imperfecties. Ten tweede pakt het ook goed op vuile oppervlakken. Ten derde is het schade bestendig. De verf heeft wel een ruige finish. Doordat dit verf op oliebasis is, is het moeilijker te verwijderen. Dit zal daarom ook niet lukken met water. Hierbij moet je gebruik maken van terpentine.