Voor- en nadelen van een PVC vloer

Wanneer je een nieuwe woning wilt inrichten moet je natuurlijk aan veel aspecten denken. Welke huisstijl wil je in de woning en welke meubels wil je hierbij hebben? Echter moet je ook goed nadenken over welke vloer je in de woning wilt leggen. Er zijn namelijk enorm veel verschillende soorten vloeren. De één kiest dan ook voor een houten vloer, maar de ander neemt liever een PVC vloer. Over de laatst genoemde zal ik in dit artikel de voor- en nadelen met jullie bespreken.

Het lijkt op een houten vloer

Om te beginnen vinden veel mensen PVC vloeren enorm mooi, aangezien ze sprekend op de houten vloeren lijken. Echter zijn ze natuurlijk niet van hout gemaakt, maar van PVC. Deze kunststof heeft dan ook wat voordelen die houten vloeren niet hebben. De PVC vloeren zijn wel enorm mooi en zijn er dan ook in verschillende soorten, kleuren en maten. Dit zorgt ervoor dat ook de PVC vloeren in veel huisstijlen passen.

Andere voordelen

Naast het uiterlijk heeft de PVC vloer nog veel andere voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is dat de vloer waterafstotend is en dus ook enorm makkelijk schoon te maken zijn. Dit zorgt er dan ook voor dat de vloeren enorm hygiënisch zijn. Vuil kan zich ook niet in gleufjes verstoppen, aangezien de vloeren volledig vlak zijn.

De nadelen

Natuurlijk heeft ook de PVC vloeren zijn nadelen. Een van de grootste nadelen is dan ook dat de vloeren relatief duur zijn. Doordat ze vloeren enorm lang mee gaan, is het gelukkig wel de investering waard. Toch is het wel iets waar je rekening mee moet houden wanneer je deze vloer wilt aanschaffen.

Lijkt de PVC vloer jou de ideale vloer voor jouw woning? Neem dan een kijkje bij Martijn de Wit Vloeren om te kijken welke mogelijkheden er zijn.