Bespaar op de kosten met een rechte keuken

In veel gevallen is een rechte keuken goedkoper dan een hoekkeuken of een u-keuken. Dit komt doordat je maar één muur gebruikt waardoor je minder keukenkastjes hoeft te plaatsen. Ook zal je aanrechtblad in de meeste gevallen kleiner of korter zijn dan bij een andere vorm van de keuken zoals een hoekkeuken. Dat maakt een deze vorm van keuken een goede keuze wanneer je weinig te besteden hebt of wanneer je weinig ruimte in de woning hebt. De montage is ook vele malen eenvoudiger en sneller dan bij een hoekkeuken waardoor je ook weer kunt besparen op de montagekosten van de keuken. Daarnaast heb je meer vrijheid in waar je keuken wilt laten plaatsen doordat je iedere muur kunt uitzoeken. Denk hierbij wel aan het leidingwerk wat eventueel verlegd dient te worden. 

Een complete rechte keuken met alle benodigdheden

Wanneer je kiest voor een rechte keuken wil je natuurlijk voldoende ruimte hebben om lekker te koken en om alle keukenapparatuur en servies op te bergen. Daarom kun je ervoor kiezen om zowel boven- als onder kastjes op te laten hangen. Afhankelijk van de afmetingen van de keuken kun je de rechte keuken zo groot of klein maken als je zelf wenst. Heb je bijvoorbeeld een lange muur van 7 meter? Dan kan je keuken veel groter worden dan wanneer je een kleinere muur hebt van 4 meter. Er zijn voldoende keukens op de markt in iedere afmeting waardoor er in zelfs de allerkleinste ruimtes nog een mooie keuken geplaatst kan worden.

Breid de keuken naar wens uit

Een keuken is eenvoudig uit te breiden met mooi apparatuur. Hierbij kun je denken aan een vaatwasser en een mooie grote koelkast. Houdt hier rekening mee wanneer je kiest voor een rechte keuken. Heb je maar één muur om mee te werken en wil je graag een grote koelkast? Dan zal je wat moeten inleveren op de ruimte die je hebt om te koken. Je aanrechtblad zal een stukje korter worden en misschien moet je ook inleveren op een extra keukenkastje. Ook wanneer je een vaatwasser in je keuken laat plaatsen kan het zijn dat je in ruil daarvoor wat opbergruimte moet inleveren. Denk dus goed na wat voor jou van belang is om zo de beste keuzes te maken voor jouw nieuwe keuken. 

Een mooie keuken in diverse stijlen en maten

Of je nu kiest voor een rechte keuken in de woning vanwege ruimtegebrek of de kosten; er zijn voldoende mooie keuken te vinden. Kies je voor een landelijke keuken of toch liever een moderne keuken? Wat je smaak en wensen ook zijn, je vindt het terug in diverse showrooms of online. Zo wordt de zoektocht naar jouw droomkeuken kinderspel. Je kunt zelf online aan de slag met het samenstellen van jouw keuken of je kunt een afspraak maken om samen met een ontwerpen rond de tafel te gaan zitten. Jij geeft jouw wensen door en samen kunnen jullie tot een droomkeuken komen. Hierin wordt er gekeken naar de ruimte, jouw wensen en jouw budget.