Besparen met led verlichting

led panelen

Wanneer u overstapt op energiezuinige verlichting, kunt u uw huis verlichten met dezelfde hoeveelheid licht voor minder geld. Verlichting is goed voor ongeveer 15% van het elektriciteitsverbruik van een gemiddeld huis, en het gemiddelde huishouden bespaart ongeveer €225 aan energiekosten per jaar door LED panelen te gebruiken. als u nog steeds gloeilampen gebruikt, is overstappen op energiezuinige verlichting een van de snelste manieren om je energierekening te verlagen. .

Overweeg om naast efficiënte verlichting ook bedieningselementen zoals timers en dimmers te gebruiken om elektriciteit te besparen. Timers schakelen lichten automatisch uit wanneer ze niet in gebruik zijn door de lichten uit te schakelen wanneer ze niet in gebruik zijn, en dimmers kunnen worden gebruikt om het lichtniveau te verlagen. Zorg ervoor dat u producten selecteert die compatibel zijn met de energiezuinige LED panelen die u wilt gebruiken.

led panelen

LED’s

Lichtgevende dioden (LED’s) zijn een soort halfgeleiderverlichting – halfgeleiders die elektriciteit omzetten in licht. Hoewel LED’s in wit licht ooit vooral bekend waren voor richtingaanwijzers en verkeerslichten, zijn algemene verlichtingstoepassingen tegenwoordig de meest energiezuinige en snel ontwikkelende verlichtingstechnologie. LED’s verbruiken tot 90% minder energie en gaan tot 25 keer langer mee dan traditionele gloeilampen.

LED-technologie is beschikbaar in veel soorten verlichtingsproducten, waaronder vervangingen voor traditionele gloeilampen van 40 W, 60 W, 75 W en 100 W, reflectorlampen die worden gebruikt in inbouwarmaturen en spoorverlichting, taakverlichting, onderkastverlichting en buitenverlichting. LED’s zijn er in verschillende kleuren en sommige lampen kunnen worden afgestemd op verschillende kleuren of verschillende tinten wit licht. Sommige zijn dimbaar of bieden handige functies zoals daglicht- en bewegingssensoren. LED’s werken goed binnen en buiten vanwege hun duurzaamheid en prestaties in koude omgevingen. Zoek naar LED-producten zoals straatverlichting, trapverlichting en verandaverlichting voor gebruik buitenshuis. U kunt ook LED-buitenverlichting op zonne-energie vinden.

De kosten van LED-lampen zijn drastisch gedaald sinds ze op de markt zijn gekomen en de verwachting is dat de prijzen verder zullen dalen naarmate er meer producten beschikbaar komen. Hoewel LED’s duurder zijn dan traditionele gloeilampen, besparen ze toch geld omdat ze lang meegaan en een zeer laag energieverbruik hebben.