Beton ciré, wat kan je er allemaal van verwachten? 

Als je met het idee speelt om een vloer zonder groeven of voegen te laten realiseren zal je tot de vaststelling komen dat er op dit vlak vandaag de dag toch best een aantal verschillende mogelijkheden bestaan. Wat dit betreft kan je bijvoorbeeld kiezen voor de realisatie van een betonvloer. Dit gezegd hebbende is het ook mogelijk om te kiezen voor het aanleggen van een zogenaamde beton ciré vloer. Gaat jouw voorkeur uit naar deze laatste optie? Dan zal je tot de vaststelling komen dat het doornemen van onderstaande informatie zeker interessant is.  

Wat is beton ciré precies? 

Voor beton ciré geldt dat ze eigenlijk het beste kan worden omschreven als zijnde een dunne afwerkingslaag. Als je gebruik gaat maken van een dergelijke afwerkingslaag kan je meteen rekenen op de creatie van een stoere betonlook. De dikte van deze laag bedraagt in de praktijk zo’n 2 à 3 mm. Ze bestaat uit een combinatie van tal van verschillende onderdelen. Denk hierbij in het bijzonder aan de volgende: 

  • Cement; 
  • Hars; 
  • Toeslagstoffen; 
  • Pigmentpoeder;  

Voor dit type van pleisterlaag geldt dat ze de voorbije jaren behoorlijk populair is geworden. Dat is het gevolg van heel wat interessante voordelen die eraan verbonden zijn. Het zijn deze voordelen die er ook steeds vaker voor zorgen dat deze laag wordt geprefereerd boven bijvoorbeeld de realisatie van een traditionele betonvloer. Het overwegen waard is ze dus in ieder geval sowieso.  

Wat zijn de voordelen van beton ciré? 

Er zijn menig aantal interessante voordelen verbonden aan het gebruik van beton ciré. Om te beginnen is het één van de manieren om een naadloze vloer te kunnen creëren in je woning. Dit type vloer wordt door veel mensen zeer gewaardeerd omdat ze het onderhouden van de vloer een flink stuk eenvoudiger maakt. Dat is echter uiteraard lang niet het enige voordeel waar je op kan rekenen. Bovendien is het namelijk eveneens zo dat je nog kan genieten van deze voordelen ook: 

  • Je kan ze toepassen op bijna elke ondergrond;  
  • Ze is volledig waterdicht en krasbestendig; 
  • Het is mogelijk om ze volledig te personaliseren; 
  • Er bestaan veel verschillende toepassingen voor; 

Zeer belangrijk om te weten is dat beton ciré vandaag de dag op zeer veel verschillende manieren kan worden gerealiseerd. In de praktijk geldt dan ook dat er een keuze kan worden gemaakt tussen zomaar even maar liefst 50 verschillende kleuren. Heb jij ook een specifieke kleur in gedachten? Dan is het dus wellicht perfect mogelijk om daar jouw gloednieuwe vloer in te laten realiseren.  

  • Duidelijk ook voor in jouw huis het overwegen meer dan waard! 

Een vloer vervaardigd uit beton ciré kenmerkt zich in de praktijk duidelijk door een niet onaanzienlijk aantal interessante voordelen. De kans is groot dat je na het lezen van de hierboven aanwezige informatie graag ook zal willen kunnen genieten van die voordelen. Dat hoeft zeker geen enkel probleem te zijn, integendeel. Verdiep je zeker nog even verder in de geweldige eigenschappen die verbonden zijn aan dit type vloer zodat je vervolgens eenvoudig voor jezelf kan bepalen of deze vloer ook voor jou in de praktijk zomaar niet de beste keuze kan zijn.