Bomen kappen hoe doe je dat?

boom-online-bestellen

Bij het kappen van bomen, zoals een walnotenboom, hangt het af van de juiste werktechniek. Niet alleen voor een veilige werkomgeving, maar ook om efficiënter te werken. Voorbereiding is van het grootste belang bij het zagen van bomen met een kettingzaag. Door vooraf te plannen hoe u bomen, zoals een amberboom gaat kappen en welk gereedschap u gaat gebruiken, wordt uw werk niet alleen veiliger, maar wordt uw werk na het zagen ook gemakkelijker. Vraag jezelf eerst af of het gebied vrij is van grote obstakels zoals elektriciteitsleidingen, wegen of gebouwen. Plaats waarschuwingsborden als u weet dat er wegen door beboste gebieden zijn of als er dagelijks veel mensen passeren.

Voorbereiding op één

Onderzoek de boom zorgvuldig om te bepalen in welke richting hij zal vallen. Hoe zullen de takken eruit zien en hoe zullen ze groeien Houd rekening met de windrichting. Als je de natuurlijke valrichting van de boom niet weet, gebruik dan een loodlijn weg van de boom. Snoei alles rond de boom in de verwachte richting van de herfst. Snijd ook langs de boom in beide richtingen op ongeveer 45 graden en alles wat de ontsnappingsroute zou kunnen blokkeren. Plaats na het ontruimen van het gebied waarschuwingsborden en bepaal de valrichtingen en vluchtroutes van de bomen. Zorg ervoor dat je voldoende brandstof in je tank hebt voor de taak die moet worden uitgevoerd. Verwijder vervolgens alle takken of twijgen van de stam die het snijden kunnen belemmeren. Takken zijn het veiligst van boven naar beneden te knippen met een trekketting.

Ten onderen en weer door

Als de stam tot schouderhoogte is ontdaan van takken en twijgen, is het tijd om te snoeien. Het is belangrijk om twee dingen op te merken. De scharnieren moeten de juiste afmetingen en uniforme dikte hebben, en de velwig of het voetpedaal moet op zijn plaats zitten voordat het hout het zaagblad vastzet. De techniek die voor het zagen wordt gebruikt, hangt af van de grootte en helling van de boom en de grootte van het kettingzaagblad. We hebben hier informatie over verschillende technieken op een rij gezet, zodat u zelf kunt beslissen welke methode het meest geschikt is voor uw situatie.