De verschillen tussen diverse soorten douches

Tegeldepot regendouche

Dit artikel gaat diverse soorten douches. Wat zijn de verschillen? Op die vraag gaan we hier in.

Invalshoeken

De douchebeleving hangt met name af van het type douchekop, waarvan er diversen bestaan. We kunnen ook kijken naar de douchecabine. Wat voor wanden en deur heeft die? Heeft die een douchebak of is het een inloopdouche? Hoe is de waterafvoer, met een goot of put? We zullen het hier echter alleen over douchekoppen hebben.

Douchekoppen

De ene douchekop is de andere niet. Van een heel eenvoudige kan je de richting van de waterstraal richten, maar niet meer. Er zijn ook douchekoppen waaraan je meer kunt bijstellen. We zullen een paar verschillende koppen bespreken.

Tegeldepot regendouche

Waterbesparende douchekop

Met een waterbesparende douchekop kan je zo’n 50% op het waterverbruik besparen. Als je warm water gebruikt, dan hoeft er minder water te worden opgewarmd. Behalve op water bespaar je daarom ook op elektriciteit of gas. De investering in zo’n douchekop verdien je weer terug en je huis wordt duurzamer.

Dubbele douchekop

Zoals de naam al aanduidt, praten we bij een dubbele douchekop over twee douchekoppen ineen. Zo kunnen twee personen tegelijk een douche nemen.

Douchekop met massagestand

Een douchekop met massagestand heeft diverse standen: meer gericht of een wijde straal, fijne of grove druppels en een pulserende stand. In die stand wordt de huid geprikkeld en dat werkt ontspannend.

Regendouchekop

Bij een regendouchekop praten we over een grote horizontale douchekop. Die hoeft niet rond zijn, maar ook hoekig. Door de grootte van de kop geeft de waterstraal je het gevoel alsof je in de regen staat, daarom de naam regendouche. Om een beter idee te hebben van wat wordt aangeboden, zoek dan op de website van Tegeldepot naar regendouche.

Conclusie

Zoals gezegd, kan je uit verschillende invalshoeken naar soorten douches kijken. We hebben hier gekozen voor de invalshoek van de douchekop. Een Tegeldepot regendouche geeft namelijk een andere ervaring dan bijvoorbeeld een masserende douche.