De voordelen van een houten vloer in huis

Houten Vloer

Je hebt een nieuw huis en je wil graag een nieuwe vloer leggen? Dan zal het je niet ontgaan zijn dat er ontzettend veel opties zijn. Hout, parket, laminaat, beton of tapijt: het kan allemaal! Een houten vloer heeft voor veel mensen toch de voorkeur boven alle andere soorten. Hoe dat komt? Dat heeft te maken met de unieke eigenschappen van dit bijzondere materiaal.

Houten Vloer

Hout is chique

Allereerst heeft hout een bepaalde uitstraling. Het is moeilijk uit te leggen, maar een huis met een houten vloer ziet er al gauw chique en duur uit. Het is sfeervol, gezellig en toch deftig. Je kunt dan ook alle kanten op met je houten vloer en het zal er nog degelijk uitzien.

Veel opties

Zoal eerder gezegd kun je dus allerlei kanten op met een houten vloer. Dat is nog een reden dat zoveel mensen ervoor kiezen wanneer ze het kunnen betalen. Want hout komt in heel veel vormen en kleuren. Ga bijvoorbeeld voor een eiken vloer als je een klassieke en warme uitstraling wil. Kies voor licht hout in een Scandinavisch interieur of juist modern. Donkerder hout past dan weer goed in een huis met een vintage of antieke uitstraling. Er zijn veel soorten hout in allerlei tinten dus er zit altijd wel iets tussen dat past bij jouw smaak. 

Het gaat heel lang mee

Een houten vloer hoef je echt niet zomaar elk jaar te vervangen. Houten vloeren gaan ontzettend lang mee. Dat is fijn want het is geen kleine investering dus je wil er natuurlijk wel zo lang mogelijk plezier van hebben. Het is echter ook gewoon een heel stevig materiaal. Want hout kun je niet zomaar kapot maken. 

Onderhoud

Je moet er wel rekening mee houden dat hout vraagt om onderhoud en zorg. Het is een natuurlijk materiaal dus je kunt er niet zomaar met keiharde schoonmaakmiddelen overheen gaan.