De voordelen van een visgraatvloer

visgraat vloer

Huis woonklaar maken

Stel je hebt een nieuw huis gekocht en deze is inmiddels opgeleverd. Dan moet er natuurlijk nog van alles gebeuren. Hopelijk zat het plaatsen van een keuken en badkamer wel bij in het project. Zo niet dan moet je deze ook nog uitzoeken.

Maar sowieso komen er veel beslismomenten op je af voordat je het huis eindelijk kunt betrekken. Ten eerste de meubels. Misschien had je hiervoor al wel meubels die nog goed zijn. Zo ja, dan kunnen zo mee naar je nieuwe huis. Is dit niet het geval, dan zul je op pad moeten voor een nieuwe inboedel voor wat deze meubels betreft.

En zo zijn er natuurlijk nog wel honderd dingen die je moet regelen en aanschaffen. Als je van boven naar beneden werkt in je huis, dan kom je vanzelf bij de vloeren. Wat voor soort visgraat vloer wil je in elk vertrek van je woning hebben?

visgraat vloer

Sanitaire ruimtes

Qua sanitaire ruimtes zal de keuze van de vloeren uitkomen op plavuizen of in elk geval iets van steen. Dit in verband met het vocht dat je in deze ruimtes altijd hebt.

Woonkamer

In de woonkamer wil je natuurlijk een sfeervolle vloer. Je wilt in je woonkamer op je gemak zijn. Daarbij moet het gezellig zijn als je vrienden of familie uitnodigt.

Voor de keuze van de vloer in de woonkamer heb je ook weer vele mogelijkheden. Ook in je woonkamer kun je plavuizen leggen. Daarbij is het dan wel fijn als er vloerverwarming is. Plavuizen voelen van zichzelf namelijk wat koud aan.

Je kunt ook gaan voor parket, PVC of laminaat. Deze materialen voelen van zichzelf al wat warmer aan dan de hierboven genoemde plavuizen. Overigens is vloerverwarming ook bij deze materialen wel heel aangenaam.

Als je het materiaal hebt gekozen is er nog de keuze voor het patroon. Een veel gekozen patroon is het visgraat. Bij een visgraat vloer liggen de groeven trapsgewijs van elkaar. Dit geeft een hele subtiele uitstraling. Je kunt zelf kiezen welke legrichting je het mooiste vind. Een visgraat vloer kan een ruimte optisch in positieve zin sterk beïnvloeden.