Dit zijn de voordelen van een pruimenboom in je tuin hebben

pruimenbomen

Heb je altijd al willen weten waarom je pruimenbomen in je tuin zou moeten hebben? Het is immers niet voor niets dat deze bomen zo in trek zijn. Wij geven je graag de voordelen van zo’n boom. Op deze manier kan je namelijk beter beslissen of een pruimenboom iets voor jou is.

Je hebt altijd fruit

In de eerste plaats geeft een pruimenboom niet alleen eten in de zomer, maar ook in de winter. Zolang je de vruchten plukt voordat ze rijp zijn, kun je er namelijk mee doen wat je wilt. Pruimen zijn dan namelijk nog sappig en lekker zoet. Als je ze laat rijpen, kun je er bijvoorbeeld een overheerlijke jam van maken.

pruimenbomen

Er ontstaat minder wateroverlast

Als tweede is het met pruimenbomen zo dat de bladeren regenwater vasthouden en dit geven ze vervolgens langzaam af aan de grond, waardoor er minder wateroverlast ontstaat. Dit is fijn voor je tuin, maar ook voor de planten die erin staan.

Het is goed voor de biodiversiteit

Ten derde is een pruimenboom goed voor de biodiversiteit, want hij trekt allerlei soorten insecten aan. Zo heb je in je tuin niet alleen vogels, maar ook bijen en hommels die ervoor zorgen dat de bloemen bestoven worden. Dit is weer goed voor allerlei plantensoorten.

Je maakt je tuin een stuk fraaier

Tot slot is het ook nog eens zo dat je tuin er met een pruimenboom gewoon heel erg mooi uitziet. Dit komt doordat de boom in de bloeiperiode heel erg veel bloemen heeft. Deze zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ze geven ook nog eens lekker ruiken.

Al met al zijn er dus heel wat voordelen te noemen als je ervoor kiest om een pruimenboom in je tuin te planten. Het enige wat je hoeft te doen, is even goed nadenken over welke boomsoort het beste bij jouw tuin past. Op deze manier weet je zeker dat je een boom kiest die lang meegaat en waar je veel plezier van gaat beleven.