Een dagje doe-het-zelven? Probeer deze klusjes!

Heb je een vrije dag, of zelfs meerdere vrije dagen omdat je vakantie hebt? Of omdat je door de pandemie niet zoveel meer om handen hebt? Dan is deze blog perfect voor jou, want we geven je een aantal tips en aanwijzingen voor een dagje doe-het-zelven! Zo hoef je je geen minuut te vervelen en kun je aan het einde van de dag terugkijken op een productieve maar ontspannende klus die je helemaal zelf hebt uitgevoerd. Klaar om aan de slag te gaan? Lees dan gauw door!

Buitenbeitsen

Buitenbeits kun je gebruiken om houten voorwerpen, zoals je tuinset of misschien wel een schep of hark, mee te beschermen tegen de elementen. Bovendien krijgen die voorwerpen er een mooie, verzorgde kleur van. Zet dus eens je houten buitenvoorwerpen in de beits!

Een meubel maken

Wil je echt eens iets zelf maken? Dan is het misschien wel leuk om zelf een meubel te knutselen! Ben je niet zo handig, of heb je nog nooit eerder zoiets gedaan? Dan is het een goed idee om te beginnen met iets gemakkelijks. Denk daarbij aan een stoel of tafel. Die kun je eigenlijk niet verpesten! Heb je wel wat ervaring? Probeer dan eens een kastje te maken bijvoorbeeld!

Een kleine lekkage oplossen

Die lekkende kraan of wasbak is irritant, maar zolang het niet echt een probleem oplevert ga je er ook niet zo snel mee aan de slag. Tijd om daar nu verandering in te brengen en er gewoon iets aan te gaan doen! Pak je gereedschap en fix dat lek, want zodra het je gelukt is zul je ontzettend blij zijn dat het achter de rug is!

Die ene kamer afwerken

Heb je ook één ruimte in huis waar je eigenlijk nooit komt, ook omdat deze eigenlijk niet afgewerkt is? Haal deze leeg en knap ‘m op, dan kun je hem gebruiken als inloopkast, opslagplekje of studeerkamer!