Ergonomische bureaustoel voor de juiste zithouding

bureaustoel ergonomisch

Ergonomische bureaustoelen hebben allerlei voorzitten, ze voorkomen zitklachten, zorgen voor een goede ondersteuning van het lijf, verhogen productiviteit, en zorgen voor comfortabele werknemers. Bovendien vermindert de juiste ergonomische bureaustoel stress, verbetert het de doorbloeding. De ondersteuning van het lichaam is een voordeel dat men niet kan onderschatten. Veel stoelen ondersteunen het lichaam niet goed, waardoor mensen een scheve rug kunnen krijgen. Dat leidt tot verschillende klachten, waaronder het slijten van kraakbeen. Dat kan zelfs leiden tot operaties en chronische klachten. Kortom: een situatie om te voorkomen. Zowel thuis als op kantoor noodzakelijk om het juiste mateiraal te hebben. Zeker met de opkomst van thuiswerk.

Essentieel voor de werkomgeving

Sinds de covid-19 pandemie is thuiswerken een stuk prevalenter geworden. Maar veel mensen hebben thuis geen juiste bureaustoel. Waar op kantoren vaak ergonomische bureaustoelen beschikbaar zijn, zitten mensen thuis vaak op keukenstoelen of zelfs krukken. Die zijn niet gemaakt om lang op te zitten. Het is dan ook aan te raden om thuiswerkende medewerkers van het juiste materiaal te voorzien. Veel grote bedrijven maken een budget vrij voor dit soort zaken. Werknemers voelen zich nog wel eens bezwaard om een ergonomische bureaustoel, juist bureau of monitor in hoogte verstelbaar te vragen van hun werknemer, maar dat is niet nodig. Gezondheid is altijd het voornaamhttps://www.buroenzo.nl/zitmeubilair/bureaustoelen.htmlste, in alle branches.

De juiste zithoek vinden

Een zithoek van 90 graden is in principe perfect. Maar niet iedereen heeft een lichaam waarbij dit prettig voelt. Dat komt meestal door jarenlang verkeerd zitten. Op latere leeftijd kan dit enorme gevolgen hebben. De juiste zithoek is ‘90 90 90’, waarbij de ellebogen, knieën en heupen allen op 90 graden zijn, met de voeten plat op de grond, recht onder de stoel. Je oor hoort boven je schouder, en je schouder boven je heup, voor optimale positie van de ruggengraat. Er zijn meerdere tips om de juiste zithouding te vinden: zorg voor een rechte pols, die niet omhoog of omlaag gebogen staat, zorg voor een toetsenbord op de juiste hoogte.