Het belang van de juiste raamdecoratie

Decorette Oirschot

Wanneer een huis wordt ingericht, komt de raamdecoratie vaak op de laatste plek te staan. Dit is eigenlijk heel apart, want de raamdecoratie vormt juist de basis voor de woning (samen met de vloer en muurbekleding). Waarom is raamdecoratie eigenlijk zo belangrijk? Lees snel verder.

Raamdecoratie biedt privacy

Uiteraard hoeft je huis niet compleet afgesloten te zijn van de buitenwereld, maar het is wel fijn als je wat privacy hebt als je in de woonkamer bent, en al helemaal als je je in de slaap- of badkamer vindt. De juiste raamdecoratie kan ervoor zorgen dat je privacy hebt op plaatsen en momenten dat je dat nodig hebt.

Raamdecoratie controleert de lichtinval

Afhankelijk van de stand van je huis, kan je nogal last hebben van het zonlicht dat naar binnen schijnt. Enorm vervelend, maar de juiste raamdecoratie kan ervoor zorgen dat het binnenkomende zonlicht geblokkeerd wordt, waardoor je hier geen hinder van ondervindt. Daarbij kan raamdecoratie de ruimte dus ook verduisteren, bijvoorbeeld wanneer je op zondagmiddag lekker voor de televisie wilt kruipen zonder last te hebben van al het daglicht dat naar binnen schijnt

Decorette Oirschot

Raamdecoratie zorgt voor sfeer

Raamdecoratie controleert dus de lichtinval, maar zorgt daarbij ook voor sfeer. Door een ruimte af te kunnen sluiten van de buitenwereld creëer je sfeer in huis. Daarbij kan je er ook voor zorgen dat wanneer je lekker zit te eten, buitenstaanders niet zomaar naar binnen kunnen kijken.

Raamdecoratie is het visitekaartje van je huis

Mensen van buitenaf kunnen natuurlijk niet zomaar naar binnen kijken, daar is raamdecoratie voor nodig. Welke raamdecoratie je gebruikt, zegt veel over de sfeer in je huis. Heb je luxaflex, lamellen, of gordijnen? Ook wat er in de vensterbank staat, is in feite het presenteerblaadje voor je huis. Zorg er dus voor dat buitenstaanders de juiste indruk van jou en je huis krijgen door te kiezen voor mooie raamdecoratie.

Ben jij dus ook benieuwd welke raamdecoratie het best bij jouw huis past? Decorette Oirschot helpt je graag verder. Laat je verder informeren bij Decorette Oirschot en kom erachter welke raambekleding het best bij jouw huis past.