Het belang van een goede afzuigkap in huis

bora afzuigkap

Een bora afzuigkap is een onmisbaar in de keuken. Het draagt namelijk bij aan een gezonder leefklimaat in huis. Stel je maar eens voor dat al het vocht, vet en kookluchtjes wat met het koken vrijkomt in huis blijft hangen. Daarom is een goede afzuigkap beslist geen overbodige luxe.

Een afzuigkap onmisbaar in de keuken

Een afzuigkap mag niet ontbreken in de keuken. In afzuigkappen heb je echt enorme keuze. De tijd dat je alleen keuze had uit een groot apparaat dat je boven het fornuis moest hangen is echt voorbij.

Je kan nu namelijk ook een in de kookplaat geïntrigeerde afzuigkap aanschaffen zoals de bora afzuigkap. Maar desalniettemin wat voor afzuigkap je ook kiest deze moet goed functioneren en het vet, vocht en de geurtjes die vrijkomen als je staat te koken wegblazen. Dat zorgt voor een schoner lucht in huis.

bora afzuigkap

Vocht, vet en kookluchtjes laten verdwijnen

Wat gebeurt als je geen gebruik maakt van een afzuigkap in de keuken? Heel simpel dan blijft het vocht, vet en de luchtjes echt in huis hangen. De kans is dan groot dat het vet dat niet afgezogen wordt als het ware op je keukenkastjes valt. Dat er na een paar keer een beetje vettige plakkerige laag op je kastjes ontstaat. Maar ook te veel vocht in huis is niet goed. In het ergste geval kunnen er schimmelplekken ontstaan door het vocht.

Niet fijn maar ook niet gunstig voor een gezond leefklimaat in huis. Tot slot blijft je huis lang stinken naar kookluchtjes. De geur blijft hangen in huis. Stel je maar eens voor je staat spruitjes te koken en omdat je de lucht hiervan niet kan afzuigen ruik je deze bij wijze van spreken de volgende dag nog.

Bekijk de verschillende mogelijkheden

We hadden het net al even kort over verschillende soorten afzuigkappen. Dat je ook kan kiezen voor een bora afzuigkap die is geïntrigeerd in de kookplaat. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een afzuigkap die je boven je kookeiland of fornuis hangt. Het belangrijkste is om bij aanschaf goed te kijken of deze voldoende capaciteit heeft om alle luchtjes, vet en het vocht goed af te zuigen.