Hoe je jouw kunstwerk thuis kunt verlichten.

De meest gebruikelijke manier om kunstwerken effectief te verlichten, is door een plafondarmatuur te installeren die zich richt op een individueel schilderij. Bij de meeste armaturen kun je het type lamp van een keuze gebruiken, dus je bent vrij om het armatuur te gebruiken dat het beste aansluit bij de esthetiek van jouw huis. Wanneer je de schilderijlamp op het schilderij richt, concentreer je dan op het benadrukken van het middelpunt van de aandacht in het schilderij.

Aanbevolen op schilderij gemonteerde lampen

Veel ruimtes met hoge plafonds of een roterende inventaris kiezen ervoor om verlichting direct op een schilderij te monteren. Deze techniek verlicht elk stuk prachtig, ongeacht waar het zich bevindt. Lampen op een schilderij worden meestal aan de achterkant van schilderijen bevestigd en gebruiken vaak kunstveilige lampen. Raadpleeg de lampspecificaties en kies er een met licht dat geschikt is voor het huis. Door de verscheidenheid aan beschikbare armaturen kun je vaak kiezen hoe je op de foto gemonteerde lamp van stroom wilt voorzien. Sommige gebruiken batterijvoeding, andere kunnen op een stopcontact worden aangesloten en weer andere hebben een bedrade stroomvoorziening waarvoor een elektricien een schakelkast in de muur achter het schilderij moet installeren.

Aanvullende technische specificaties

Er zijn verschillende andere technische specificaties waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van lampen. De lamp moet bijvoorbeeld goed in het armatuur worden gestoken. Dit betekent dat je een basis moet vinden die werkt met het armatuur dat je hebt gekocht. Hier zijn drie bases die waarschijnlijk in jouw armaturen passen:

  • GU5.3
  • G10
  • E26

Bovendien bepaalt de bundelspreiding van de schilderijlamp hoe breed een lichtcirkel de lamp zal produceren. De bundelspreiding wordt gemeten als een hoek (in graden). Een gloeilamp van 25 ° in een aan het plafond gemonteerde armatuur zal een middelgroot schilderij van ongeveer 40 “x 40” verlichten met een schilderijlamp. Een schilderijlamp van 10 ° zal een klein schilderij briljant verlichten.

Naarmate de bundel breder wordt, neemt de lichtintensiteit af. Dus bij het verlichten van grotere schilderijen raden we aan om twee of drie afzonderlijke lampen op het stuk te plaatsen, in plaats van een lamp met een bredere bundel te kopen.