Hoe kan je met behulp van opgezette dieren een huis decoreren?

opgezette dieren

Huis decoreren

Wil je jouw huis gaan decoreren? Dan zijn daar natuurlijk veel mogelijkheden voor. Je kunt met meubels en bijbehorende accesoires al heel veel doen. Door hier de modellen en de kleuren bij te gebruiken kun je het geheel decoreren naar jouw eigen smaak.

Houd je nu toevallig van de jacht en wilde dieren? Dan kun je hier ook iets mee doen.

opgezette dieren

Opgezette

Opgezette dieren die afgeschoten worden door de jacht kunnen worden opgezet. Dit houd in dat ze dusdanig behandeld worden dat ze zeg maar eindeloos bewaard kunnen worden.

Je vraagt je misschien af, waarom zou men dit doen? Nou er zijn heel veel mensen die het mooi vinden om een opgezet dier of dieren te gebruiken als decoratie in huis.

Opgezette dieren als decoratie in je huis

We kennen allemaal wel het grote hertenkop boven de open haard. Dat is zo’n beetje de bekendste van de opgezette dieren.

Maar je kunt hier veel meer mee doen. Zo kun je ook een opgezette eekhoorn op je schoorsteenmantel zetten.

Een ander voorbeeld is het laten opzetten van een leeuw of tijger, of zo aanschaffen natuurlijk en deze in je woonkamer plaatsen. Let wel op, hier zal menigeen die bij je op bezoek komt van schrikken.

Als je kleine kinderen hebt is het misschien aan te raden wat kleinere exemplaren te gebruiken.

Opgezette vogels

Een aparte categorie is die van de opgezette vogels. Hier is ook een breed assortiment van te koop. Je kunt opgezette vogels mooi ergens op plaatsen. Bijvoorbeeld op een tafel of op een kast.

Maar je kunt ze ook weer ophangen aan bijvoorbeeld de schoorsteen of aan een willekeurige muur.

Aparte kamer voor opgezette exemplaren

Ben je een echte liefhebber van opgezette exemplaren, dan is een enkel exemplaar aan de muur misschien niet genoeg voor jou.

Je kunt dan ook een complete hobbykamer inrichten met deze dieren. Om je woonkamer nou helemaal vol te hangen met deze items is misschien iets te veel van het goede. Daarom, als je er echt veel wilt tentoonstellen dan is een aparte kamer een goed idee.