Hoe vaak moet je stofzuigen?

Hoe vaak je moet stofzuigen en welke de juiste is voor jouw hangt af van meerdere factoren. De beste stofzuiger voor jou is dan ook niet automatische de beste stofzuiger voor je vriendin of moeder. Iedereen heeft andere persoonlijke voorkeuren en eisen waar een stofzuiger aan moet voldoen. In deze blog lees je hoe je de juiste stofzuiger voor jou kiest, hoe vaak je stofzuigt, maar ook waarom stofzuigen zo belangrijk is. 

De juiste stofzuiger voor jouw huishouden kiezen doe je zo

Een stofzuiger moet bij je passen, een stofzuiger sluit namelijk aan op jouw wensen en behoeftes. Je hebt zoveel verschillende soorten stofzuigers van simpele, speciale voor allergieën of huisdieren, naar draadloze en zelfs robotstofzuigers die de klus voor jou klaren. Je kan de juiste keuze maken door alles tegenover elkaar af te wegen, maak een overzicht door onderstaande vragen te beantwoorden en vind de juiste stofzuiger voor jou:

  • Hoe vaak stofzuig je?
  • Hoe groot is de oppervlakte?
  • Wil je een draadloze, zo ja waarom?
  • Tot hoeveel mag de stofzuiger wegen?
  • Wil je een geruisloze stofzuiger?
  • Heb je allergieën of huisdieren?

Waarom is stofzuigen belangrijk?

Bijna niemand stofzuigt voor zijn eigen plezier, maar toch is het een klus in huis die wel moet gebeuren! Helaas ontkomen we niet aan stof in huis, hoe schoon het ook is stof is er altijd. In het begin is stof zo klein dat het met het blote oog niet te zien is, wij zien het pas wanneer stof samenkomt en een zogenoemde stofwolk gaat vormen. Juist omdat wij stof niet altijd kunnen zien is het belangrijk dat er wel regelmatig wordt schoongemaakt, afgestoft, maar vooral wordt gestofzuigd. Door regelmatig te stofzuigen voorkom je dat je al die stof inademt, dit is al belangrijk überhaupt, maar met allergieën, zoals hooikoorts en huisstofmijt nog vele malen belangrijker (bron: de Beste). 

Wat is de norm van hoe vaak je stofzuigt?

Een vaste norm is er eigenlijk niet echt, dat is namelijk echt persoonsgebonden en is afhankelijk van meerdere factoren. Wel is eenmaal per week echt het minimum dat er in een huis moet worden gestofzuigd. Wanneer je kinderen en of huisdieren hebt is het aan te raden om zeker om de dag te stofzuigen. Heb je last van allergieën stofzuig dan elke dag, om je allergie de baas te blijven.