Ligt uw tuin er niet al te best bij? Hoveniers staan voor u klaar

Een tuin is soms erg lastig om te onderhouden. Hevige herfststormen die uw gehele tuin van balderen voorziet kan tot hevige frustratie zorgen. Uw hele tuin ziet er rommelig uit. Probeert u dan maar eens de motivatie bij elkaar te rapen om aan uw tuin te gaan klussen. De meeste mensen laten dit op zo’n moment liever links liggen met als uitkomst dat u in de lente een verschrikkelijk uitziende tuin heeft waar heel veel aan moet gebeuren. De motivatie is dan waarschijnlijk nog verder te zoeken en waar u de tijd vandaag gaat halen is ook een raadsel. Gelukkig is er altijd een hovenier die voor u klaar staat.

Wat is uw woonplaats?

Het is voor een hovenier handig als hij een klant heeft die bij hem in de buurt. Woont u in de buurt van Gouda? Dan heeft u veel mogelijkheden. Zoekt u bijvoorbeeld naar hovenier Waddinxveen of hovenier Oudewater en als u daar niks op vindt is misschien hovenier Reeuwijk nog een optie. Dit kan u ook toepassen op uw eigen woonplaats. Het kan ook zo zijn dat u zelf al in een vrij grote woonplaats woont. Als u bijvoorbeeld dus in Gouda zou wonen, zou hovenier Gouda misschien ook al de gewenste zoekresultaten geven. Het belangrijkste is dat u een hovenier inhuurt bij u in de buurt. Zijn materiaal is dan niet ver van uw woning vandaan. 

Waar moet u nog meer op letten als u een hovenier inhuurt?

Zorg dat u weet dat de hovenier die u inhuurt uw gewenste taken kan uitvoeren. Niet elke hovenier heeft voor elke klus het juiste materiaal. Een hovenier kan een soort van tuinman zijn die vooral onderhoudt doet of een specialist die voor u een tuin kan ontwerpen en bouwen. Er zit hier dus veel verschil in. Als u een boom wilt laten omzagen zou u bijvoorbeeld beter voor de eerste kunnen gaan.

Vraag een offerte aan

Om er zeker van te zijn dat een hovenier u kan helpen kan u online op verschillende websites een offerte aanvragen. U kan in dit aanvraagformulier invullen wat u zoekt in een hovenier en wat er ongeveer voor werk uitgevoerd moet worden. Als u alle nodig e gegevens heeft ingevuld kan u de aanvraag versturen en zal u binnen enkele dagen reactie krijgen. Er worden via de mail u vrijblijvende offertes toegestuurd waarop u kan reageren als u interesse heeft. U kunt via de aangegeven contactgegevens contact leggen met de desbetreffende hovenier. U kan hier verdere afspraken maken zoals hoelang u het ongeveer wilt laten duren. De hovenier wil meestal precies weten waar hij aan toe is.

Wat kost een hovenier?

Dit hangt heel erg af van de hovenier die u inhuurt en het werkt wat er verricht moet worden. Wilt u een heel nieuw tuindesign? Dan bent u uiteraard meer kwijt dan als het gaat om het poten van bloemen of het maaien van gras. In de offerte wordt meestal de prij al duidelijk aangeven. Zo niet? Vraag het vooraf aan de hovenier en hij zal u een schatting geven.