Nepbloemen besparen inspanning en hebben stijl

U kent het vast wel. U loopt heel de dag de bladeren van de uitvallende bloemen in het huis op te ruimen. Of u heeft naar u gedachten net nieuwe bloemen gekocht en ze hangen er nu al slapjes bij. Deze teleurstelling kan hard aankomen. En er zit ook niemand te wachten op het heel de tijd opruimen van bloemenresten en wat te denken van bloemen in de tuin. Deze bloemen moeten gepoot worden of gaan door te weging water en te veel zonlicht al snel dood. Kort samengevat… Bloemen houden is zo makkelijk nog niet en u moet er echt de tijd voor nemen en hebben. Al is dit bij u het niet het geval, maar u heeft toch graag u huis wat fleuriger met wat bloemen? Dan zijn kunstbloemen de perfecte oplossing voor u. Hoe u deze in handen krijgt en welk werk het u allemaal uit uw handen neemt leest u in deze tekst.

Waarom kunstbloemen?

Kunstbloemen komen met veel voordelen:

  • De nepbloemen zullen bij veroudering niet gaan rotten en stinken
  • Er komen minder insecten op de bloemen af, helaas ook minder vlinders in de tuin 
  • De bloemen hebben geen onderhoudt nodig, zoals potgrond of water
  • De bloemen blijven altijd mooi
  • Bent u allergisch? Dan zijn kunstbloemen voor u ook de oplossing

Waar kan u deze kunstbloemen kopen?

Online zijn enkele aanbieders te vinden van kunstbloemen. Het aanbod is dus vrij breed. Er zijn honderden soorten nepbloemen te vinden. Ze zijn tegenwoordig niet meer te onderscheiden van de echte bloemen. Bent u een persoon met een grote fantasie? Dan kan u ook gaan voor het kopen van sci-fi bloemen. Dit zijn exotische kunstbloemen die de meest felle kleuren en vormen hebben. Sommige planten of bloemen kunt u kennen van beroemde films, zoals Sjaakie in de chocoladefabriek. 

Nepbloemen in de grond

Het is niet echt gebruikelijk om kunstbloemen in de grond te stoppen. Er zijn tegenwoordig wel bedrijven die dit mogelijk maken. Maar de kwaliteit van de bloemen is er niet op gemaakt om buiten te staan. Deze zullen jaarlijks vervangen moeten worden. Wat u wel buiten kan leggen zijn kunstgrassen. De grassen die er tegenwoordig verkocht worden zijn levensecht en zorgen voor een levendige uitstraling in uw tuin. Echt gras heeft natuurlijk veel onderhoud nodig om het zo’n felle groene kleur te geven. Met kunstgrassen hoeft u niks meer te doen.

Kunstplanten besparen u veel geld

U zal juist denken. De prijzen op de kunstplantenwebsites vertellen me heel anders. Ik geef u daarin ook gelijk. De aankoop van kunstbloemen is zeker niet goedkoop, maar zou op lange termijn voor u veel geld kunnen besparen. Als u echte bloemen koopt, zijn deze op een gegeven moment toe aan vervanging. U hoort hem al aankomen. Na 3 nieuwe bossen echte bloemen heeft u het geld er al uit gehaald. Vergeet u ook niet alle tijd die u in echte bloemen steekt, dit kan u nu weer ergens anders aan besteden. Ook het materiaal wat u nodig heeft voor het onderhoudt van de bloemen heeft u niet meer nodig. Een kunstbloem heeft dit allemaal niet nodig.