Omgaan met slaapproblemen

Iedereen heeft er weleens mee te maken gehad: slaapproblemen. De een wat meer dan de ander. Op de markt zien we steeds meer middeltjes komen die schijnen te helpen tegen slaapproblemen. Het is in deze tijd ook niet gek dat we anders slapen dan lange tijd geleden. We hebben meer stress, meer prikkels voor het slapengaan en we zijn ons meer bewust van alles wat er in de wereld speelt. Hierdoor denken we langer en meer na, we rusten minder en nemen minder tijd om voor onszelf te zorgen. Slaapproblemen op de lange termijn zorgen voor een hoop problemen. Denk je dat je last hebt van slaapproblemen? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak bij je huisarts om te kijken wat er aan de hand is.

Verschillende dingen uitproberen

Heb je niet vaak last van slapeloze nachten of is het in een bepaalde tijd in het jaar? Dan weet je vaak wel waar het aan ligt. Je hoeft hiervoor niet per se langs je huisarts te gaan om te kijken wat er mogelijk aan de hand is. Voor tijdelijke slaapproblemen kun je de volgende dingen uitproberen:

  • Last van insecten in de lente en zomer? Een bambulah klamboe helpt hiertegen. Je wordt ’s nachts niet meer gestoord door irritant gesuis langs je oren en muggenbulten.
  • Bach druppels: stressvolle periode achter de rug? Probeer slaap druppels uit die je kalmeren. Het vermindert stress en maakt je rustiger. Hierdoor val je sneller in slaap.

Praat met iemand

Heb je al langere tijd last van slaapproblemen of heb je al van alles geprobeerd en heeft dit niet geholpen? Dan is het ontzettend belangrijk dat je met iemand gaat praten hierover. Denk hierbij aan een psycholoog. Samen ga je opzoek naar de kern van het probleem en ga je dit oplossen.