Schaf eens een sedumdak aan!

2groendak

Wil je iets toevoegen aan je tuin, maar weet je nog niet precies wat je mist? Ga je dan vooral eens verdiepen in het aanschaffen van een groendaktotaal sedumdak. Sedumdaken hebben talloze voordelen, zoals goede isolatie en het verbeteren van de stad temperatuur. Het is dus een groot voordeel voor zowel jou als je medebewoners wanneer je een sedumdak aanschaft. Hiernaast past een sedumdak in iedere tuin, omdat er onwijs veel keuzes mogelijk zijn. Maar wat is het eigenlijk precies?

Wat is sedum precies?

Sedum is simpelweg een vetplant. Vetplanten zijn plantjes die erg goed kunnen tegen wisselende en extreme weersomstandigheden zoals erge hitte, kou, wind en droogte. Deze vetplanten beschikken namelijk over een beschermlaag over hun blad, wat ervoor zorgt dat de plant minder gevoelig is voor deze elementen. Een van de belangrijkste eigenschappen die sedum planten hebben is dat ze water vasthouden in hun bladeren. Dit kunnen ze vervolgens in de zomer weer gebruiken. Doordat ze dit doen zijn sedum goed beschermd wanneer het een langere periode erg droog is. Over het algemeen groeit sedum het liefste in de warme, volle zon. Het is dus de ideale plant voor op je dak.

Waarom zou ik een sedumdak nemen?

Een dak van sedum is een type groendak die je kunt installeren op een van je daken. Veel mensen kiezen ervoor om een sedumdak op hun tuinhuis of schuur te laten installeren. De vetplantjes hebben over het algemeen erg weinig onderhoud nodig. Dit komt doordat ze zo goed tegen verschillende weersomstandigheden kunnen. Hiernaast is het voordelig dat er onwijs veel verschillende soorten sedum bestaat, waardoor je verschillende keuzes hebt voor je sedumdak. Je kunt het dus precies naar jouw smaak opmaken. Je kunt ervoor kiezen om een egale kleur te plaatsen op je dak, maar je kunt ook allerlei verschillende soorten sedum uitkiezen, waardoor er een mooi kleurenpalet ontstaat. Prachtig voor elke tuin dus!