Stevig, sterk en makkelijk gepoetst

balkonhekken-op-maat

Je hebt prachtige bloemetjes geplaatst in allerlei kleuren, mooie lig- of zit stoelen neergezet, een leuke tafel geplaatst en lekkere hapjes en drankjes op de mooie tafel gezet. Alles ziet er echt perfect uit. Het balkon lijkt nu helemaal af! Op één klein puntje na… Er mist nog een hekwerk.
Dit biedt dat kleine beetje veiligheid, dat nodig is op een balkon. Hoe ga je dit aanpakken en van welk materiaal kun je het hekwerk het beste laten maken? Het antwoord hierop is aluminium. Dit is het perfecte materiaal voor een hekwerk voor het balkon.
Laat me je uitleggen waarom.

Plankhekken, lamelhekken en spijlen

Een aluminium balkonhek biedt heel  veel mogelijkheden en heeft veel voordelen.
Zo zijn er meerdere soorten hekwerk mogelijk met dit bijzondere materiaal.
Als je kiest voor plankhekken, heb je een mooie vervanger voor de houten hekken.
Deze hebben alleen geen onderhoud nodig en hebben geen last van slijtage.
Ook zou je kunnen kiezen voor lamelhekken. Deze hekken zijn heel modern en ogen heel strak. Als laatste zou je ook kunnen kiezen voor een spijlenhekwerk. Dit hekwerk past bij elk balkon en past bij elke stijl. 

Een paar kleine voordelen

Als je een dakterras hebt, kun je ook een aluminium dakterras omheining nemen. Dit heeft ook nog een aantal kleine voordelen die heel handig kunnen zijn.

De aluminium balkonhekken kunnen makkelijk worden schoongemaakt. Een simpele regelmatige poetsbeurt zorgt dat het hekwerk nog jaren mee kan gaan.
Het wisselende weer in ons kleine landje, vormt ook geen probleem voor het hekwerk.
Een hekwerk dat van aluminium is gemaakt is enorm stevig en daarbij ook heel licht van gewicht. Hierdoor biedt het hekwerk extra veel veiligheid op het balkon.
Tot slot wordt er bij aluminium niet alleen rekening gehouden met de stevigheid, maar ook met de uitstraling. Dit valt ook goed te merken bij plankhekken en spijlen. Deze hekwerken hebben een prachtige uitstraling die het balkon de finishing touch geeft.