Tijd over? Geef je tuin een beurt

Je tuin is de plek van je huis waar je lekker kunt relaxen in de lente of zomer. Dit wil je natuurlijk dan ook zo mooi mogelijk houden aangezien het altijd in beeld is. Bijvoorbeeld vanaf de huiskamer door het raam, bij ingang of als je even voorbij rijdt of loopt.

Een mooie tuin met veel groen en bloemen geeft veel rust. Daarnaast ook nog is een lekkere frisse geur. Werken aan de tuin kan ook een leuke activiteit zijn, lekker bezig met natuur. Zo krijg je vanzelf groene vingers. En even een dagje niks aan het hoofd is ook mentaal goed voor je. Je wilt nu lekker aan de slag, maar je hebt geen enkel idee waar of hoe je moet beginnen. Het ligt er natuurlijk ook aan wat je aan je tuin wilt veranderen. Opties zijn grootst. 

Woonachtig rondom Gouda? Een leuke stad verdient leuke vrolijke tuintjes. Laten we beginnen met even wat planten neer te zetten. Kies een leuke plek uit, bijvoorbeeld een zijkant van je tuin. Die hele kant is vrij voor gebruik, dus waarom niet iets leuk van maken. Begin eerst met de tegels eruit te halen die er al lagen. Nieuwe grond is beter voor je planten, dus dan moet je even langs de winkel om grond te kopen. Dit kan bij bijvoorbeeld een tuiniers winkel. Zet de planten op de plek en leg het grond er omheen. Al een leuk begin!

Een nieuwe vloer in de tuin

Wil je helemaal opnieuw beginnen met je tuin? Een leuk groot project. Een aantal ideeën zijn: een grasmat, een moestuin, nieuwe tegels met een grindpad of een hoek om even rustig te zitten. Aangezien dit bijna allemaal te maken heeft met de grond, is het slim om te kijken hoe je dit gaat doen. Haal de oude tegels eruit waarvan je weet dat ze vervangen zullen worden. Om de nieuwe tegels of gras mat neer te kunnen leggen moet het oppervlakte waar het komt te liggen in orde zijn. Makkelijk te doen door wat ophoogzand te kopen, dit voorkomt ook dat het minder snel zal inzakken of ongelijk gaat liggen. Als alles mooi is verdeeld en plat en glad gedrukt, kan je jouw plan uitvoeren.

Geïnteresseerd in het grindpand? Ook dit is leuk te doen. Maak een weg vrij waar jij wilt dat het grind komt te liggen (TIP: een krommend weggetje is altijd vrolijk). In Lopik is een hoop keus voor verschillend soort grind. Leg jouw gekochte grind op het pad en maak aan de zijkanten een kleine verhogen van stenen zodat het grind niet door jouw hele tuin gaat. 

Schutting of heg

Je schutting of heg is het grootste en valt het meest op. Belangrijk is dan dus dat dit er ook goed bij staat. Met een schutting is een nieuwe laag houtlak al de boel snel veranderd. Maar met een heg is het meer werk. Dit is het wel waard en geeft meer kleur in de tuin. Een recht geknipte heg met strakke lijnen geeft veel vershil. Bron: https://www.amolenaar.nl/grond-en-wegenbouwmaterialen/