Tips voor een geweldige bruiloft in jouw achtertuin

De mooiste dag van je leven. Aan jouw bruiloft wil je natuurlijk de beste herinneringen overhouden. Het gaat natuurlijk om jou, maar ook voor jouw gasten moet het een memorabele dag worden. Ga jij jouw trouwerij thuis laten plaatsvinden? Dan hebben we voor jouw ‘’thuisbruiloft’’ een aantal leuke tips & tricks. Veel leesplezier!

Zorg dat de basis goed is

Jouw thuis kun je gewoon omtoveren tot de ultieme trouwlocatie. Begin bij de basis. Als jouw bruiloft zich overdag afspeeld in de tuin, kun je kiezen voor een klassieke witte jurk. In de avond kun je kiezen voor een extravagante optie, zoals een rode of paarse jurk of een jumpsuit. Zodra je jouw jurk hebt uitgekozen, kun je jouw bruidstaart uitzoeken. Ga je voor een klassieke bruidstaart? Of wil je juist gaan voor iets origineels als bijvoorbeeld een taart van marshmallows. Tot slot kun je ook bloemen niet vergeten. Bloemen staan immers symbool voor de liefde en dragen bij aan een romantische sfeer. Ook de juiste verlichting kan jouw tuin omtoveren tot een sprookje. Tuinkaarsen, waxinelichtjes en lantaarns en jouw basis staat als een huis!

Zorg voor vermaak

Je moet jouw gasten natuurlijk wel een hele dag en avond kunnen vermaken. Een leuk idee is het inhuren van een artiest voor jouw bruiloft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een muzikant of een stand-upcomedian. Of wat dacht je van een fotograaf die jullie dag vastlegt en zorgt voor interactie met de gasten. Een fotograaf weet precies hoe hij de mooie momenten vast kan leggen. Je kunt daarnaast ook een photobooth of polaroidcamera’s regelen voor jouw bruiloft. Je kunt fotolijsten goud van kleur bestellen en deze samen met de polaroid meteen meegeven aan jouw gasten. Een super leuk aandenken!

Overige ideeën 

Om jouw grote dag nog mooier te maken sommen we nog een aantal leuke tips voor je op. Zo kun je de gasten bij binnenkomst een trouwkrant geven, waarin zij alles over jou en je toekomstige partner kunnen lezen. Ook kun je er spelletjes en kleurplaten in verwerken voor de kids. Een ander idee is om te kiezen voor bijzonder trouwvervoer. Een oldtimer, koets met paarden of brandweerauto bijvoorbeeld. Als spectaculaire afsluiter kun je samen met jouw gasten ballonnen oplaten. Kies van tevoren een kleur of een paar kleuren en zorg ervoor dat iedere gast een ballon krijgt. Als het teken wordt gegeven kan iedereen loslaten en de liefde gevierd worden!