Wat is het voordeel van lamelparket t.o.v. ander soorten parket?

lamelparket

PARQUET DE CHATEAU - DROME - FRANCE

Lamelparket is een term die steeds vaker opduikt in de wereld van vloerbedekkingen en wint dan ook zeer snel aan populariteit. Maar wat maakt lamelparket nu eigenlijk zo bijzonder en wat zijn de voordelen ten opzichte van andere soorten parket? In dit blog verdiepen we ons in lamelparket en ontdekken we waarom deze vloerkeuze steeds meer de voorkeur geniet bij veel mensen.

Duurzame vloerbedekking

Om te beginnen is lamelparket een zeer duurzame vloerbedekking. Lamelparket bestaat uit meerdere lagen hout, waarbij de toplaag van massief hout is en de onderlaag van multiplex of een andere houtsoort. Deze constructie zorgt voor een sterke en stabiele vloer die minder gevoelig is voor krimp, uitzetting en andere vormen van vervorming. Dit maakt lamelparket uitermate geschikt voor ruimtes waar de luchtvochtigheid kan variëren, zoals badkamers of kelders.

Veelzijdig in design en afwerking

Een ander groot voordeel van lamelparket is de veelzijdigheid in design en afwerking. Dankzij de massieve houten toplaag biedt lamelparket dezelfde warme en natuurlijke uitstraling als massief houten parket. Echter, door de onderlaag van multiplex kan lamelparket ook in diverse patronen gelegd worden, zoals visgraat of Hongaarse punt, wat voor een uniek en luxe effect zorgt.

Eenvoudig te installeren

Naast duurzaamheid en veelzijdigheid is lamelparket ook relatief eenvoudig te installeren. De vloerdelen zijn vaak voorzien van een handig kliksysteem, waardoor een snelle en efficiënte plaatsing mogelijk is. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook kosten op het gebied van arbeid.

Redelijk voordelig in prijs

Tot slot is lamelparket over het algemeen een stuk voordeliger in prijs dan massief houten parket. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor mensen met een beperkter budget, zonder in te leveren op kwaliteit en uitstraling. Kortom, lamelparket combineert duurzaamheid, veelzijdigheid, installatiegemak en een aantrekkelijke prijsstelling in één vloeroplossing. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer mensen kiezen voor lamelparket als hun ideale vloerkeuze. Bent u ook geïnteresseerd in lamelparket? Neem dan contact op met een specialist en ontdek de mogelijkheden voor uw woning. Lees ook ons blog over gietvloeren ter inspiratie.