Waarom je kiest voor een Prunus Laurocerasus Novita

laurier novita

De plant laurier novita heeft veel voordelen en eigenschappen die ervoor zorgen dat het een sterke haagplant is. In dit stukje geef ik je een aantal redenen om je keuze te laten vallen op deze haagplant.

Het zijn vrij snel groeiende planten, bij een tuin krijg je dus al snel privacy. Als je geen fan bent van de welbekende coniferenhaag, dan is de laurier de snelst groeiende optie om een sterke haag te vormen.

laurier novita

De planten kunnen gesnoeid worden tot elke gewenste hoogte. Als he te maken krijgt met oeverbegroeiing groei dan kunnen ze ook een terugsnoei tolereren en weer opnieuw een dikke haag vormen. De plant groeit goed in diverse grondsoorten en heeft de voorkeur aan volle zon of een halve schaduw. Ze worden vaak onder boomkruinen geplant en worden bijgesneden tot een kleine hoogte” om zo de adelaarsvaren en braambessen laag te houden. De plant kan vrij koude temperaturen tolereren, waardoor dit een ideale haagplant is voor in Nederlandse winters.

Onderhoudsvrije plant

De novita is een onderhoudsarme plant, slechts tweemaal per jaar moet je de planten trimmen. Je kunt gemakkelijk een nette haag vormen, van ongeveer anderhalf tot twee meter. Ze kunnen een hoogte van maximaal vijf meter bereiken als ze uitgegroeid zijn, dus ze zijn ideaal om als haag te laten groeien. De planten worden voor verschillende opties gebruikt, ze kunnen gekweekt worden voor privacy of voor een windscherm of gewoon voor de sier.