Welke kast past in mijn interieur?

hoge industriele kast

Kasten zijn in ieder interieur ongetwijfeld terug te vinden. Het is namelijk een handig meubelstuk om spullen in te bewaren. Ook is het een mooie toevoeging aan je interieur. Er bestaan veel verschillende soorten kasten, dus er is voor ieder interieur wel een geschikte kast. In dit artikel ga ik je meer informeren over de verschillende kasten die er bestaan en bij welk interieur deze dan het beste passen.

hoge industriele kast

Hoge industriele kast

De naam zegt het eigenlijk al wel. De hoge industriele kast past het beste bij een industriële woonstijl. Dat wil zeggen een wat stoerdere en robuuste stijl. Deze kasten zijn vaak van wat ruwer hout gemaakt of van een stoer materiaal zoals staal. Vaak hebben ze ook een wat donkerdere kleur, omdat dit ook goed past bij de woonstijl. Een hoge kast is erg stijlvol en praktisch. Je kunt er namelijk veel meer spullen in kwijt dat bij een lage kast.

Dressoir

Een dressoir is een wat lagere kast waar je ook nog spullen op kunt zetten of bijvoorbeeld nog een spiegel of schilderij boven kunt hangen. Deze kast is een mooie aanvulling in je interieur. Je hebt verschillende soorten dressoirs. Zo heb je hele klassieke van hout, maar je ziet tegenwoordig ook hele strakke dressoirs in de kleur wit of zwart. Je kunt het zelf dan nog extra decoreren door er verschillende accessoires op te zetten en een mooie spiegel met een grote rand boven te hangen.

Boekenkast

Een boekenkast is een kast met open vakken erin. Erg handig om boeken in te zetten, maar je kunt er ook andere spullen in opbergen. Alles wat je in de kast zet is wel zichtbaar, omdat er geen deurtjes in zitten. Vaak wordt deze kast ook voor de sier gebruikt. Mensen zetten dan verschillende accessoires in de verschillende vakken van de kast neer. Dit geeft een mooi en speels effect doordat de accessoires afgebakend zijn door de vakken waar de kast uit bestaat. Deze kasten passen in veel verschillende soorten interieurs. Door de strakke lijnen en vakken past het wel het beste bij een wat modernere woonstijl.