Wil je meer sfeer in je woonkamer?

led armaturen

Een woonkamer is om van te genieten

Een woonkamer is een plek waar je kunt genieten. Je wilt er kunnen relaxen tijdens het kijken van een mooie film. Het liefst natuurlijk op een lekkere comfortabele stoel of bank.

En je wilt in je woonkamer gezellig een feestje kunnen geven met vrienden of familie. Je wilt er bijvoorbeeld aan de eettafel lekker gourmetten of gewoon dineren. Bijvoorbeeld met de feestdagen. Het is dan belangrijk dat je huiskamer een beetje sfeervol is natuurlijk. Dit kun je creëren door verschillende zaken. Hieronder gaan we daar kort op in.

led armaturen

Sfeer door bij elkaar passende meubels

Om te beginnen kunnen meubels die bij elkaar passen voor een sfeervol geheel zorgen. Heb je namelijk meubels met allerlei verschillende stijlen, dan geeft dit misschien een drukke en chaotische uitstraling en dit komt de sfeer dan niet ten goede.

Als je bijvoorbeeld kiest voor een compleet interieur in industriële stijl, dan geeft dat tegelijkertijd een robuust, stoer en sfeervol uiterlijk.

Verlichting

Met verlichting kun je heel veel doen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan werken met spotjes. Als je spotjes plaatst boven de keuken, dan geeft dit een warme uitstraling. Als je niet aan het werk bent in de keuken om bijvoorbeeld te koken, dan hoeft de grote lamp niet aan natuurlijk. Doe je op die momenten alleen de spotjes aan, dan heb je voldoende licht om wat uit de keuken te pakken en zie je ook heus wel waar je loopt. En het licht van de spotjes zijn dan vele malen sfeervoller dan de grote bundel licht die de grote centrale lamp aan het plafond produceert.

Deze sportjes kun je overigens op vele plekken inzetten. Bijvoorbeeld ook in je woonkamer. Als je deze spotjes subtiel op verschillende plekken in het plafond plaatst komt dat de totale sfeer in je hele huiskamer ten goede.

Ook in de badkamer kun je zorgen voor wat extra sfeer. Namelijk door het plaatsen van led armaturen. Deze led armaturen zorgen voor sfeer en toch een functionele lichtopbrengst.

Kies sowieso voor led. Ook bij de spotjes. De lampjes gaan langer mee en ze geven efficiënter licht.