Zijn meerpuntsluitingen de moeite waard?

Wanneer je na gaat denken over de veiligheid van je woning, zijn er een aantal plekken te bedenken waar je extra aandacht aan kunt geven. Zo kun je bijvoorbeeld investeren in inbraakwerend glas. Dit glas kan ervoor zorgen dat het bijna niet in te slaan is en dus dat je ramen geen zwakke plek meer zijn van je woning. Verder is het natuurlijk ook altijd een goed idee om waardevolle dingen een beetje uit het zicht te plaatsen. Zo wordt je woning al meteen een stuk minder aanlokkelijk om binnen te breken. Het is echter ook van belang dat je sloten in goede staat zijn. Het is dan ook geen gek idee om na te denken over eventuele meerpuntsluitingen op je deuren.

Wat zijn meerpuntsluitingen?

Als eerste kan het misschien goed zijn om even duidelijk te hebben wat meerpuntsluitingen nou precies zijn. Het zit eigenlijk al in het woord en waarschijnlijk weet je dus al wel ongeveer wat het inhoudt. Meerpuntsluitingen zijn namelijk sluitingen op je deuren die op meerdere punten sluiten. Waar een normaal slot alleen in het midden van je deur sluit, is het bij dit soort sluitingen dus het geval dat er op 3 of soms zelfs 5 plekken een sluiting zit. Je kunt je wel voorstellen dat dit in de regel een stuk veiliger zal zijn.

Meerpuntsluitingen zijn extra veilige sloten

Als je overweegt om nieuwe sloten aan te schaffen, dan is het natuurlijk van groot belang dat je ze niet voor niets aanschaft. Als je al sloten hebt die van zeer goede kwaliteit zijn en die goed zijn onderhouden, dan is het vaak onnodig om nieuwe sloten te laten plaatsen. Mocht het echter zo zijn dat je vrij oude en slecht onderhouden sloten hebt, dan kun je met meerpuntsluitingen echt een flinke verbetering doorvoeren. Ze zijn namelijk een stuk veiliger dan vele andere sloten en zijn dus vaak ook echt wel de moeite waard.

Makkelijk in gebruik

Het is natuurlijk prettig als de sloten op je deuren erg goed zijn, maar het is ook wel zo fijn als je er zelf geen hinder van ondervindt. Een slot kan misschien nog wel zo goed zijn, maar als je er zelf heel lang mee bezig bent om het open en dicht te doen, dan is het toch niet ideaal. Dit is dan ook iets waar bij meerpuntsluitingen over is nagedacht. Hoewel het dus om meerdere sluitpunten gaat, is het nog steeds zo dat je het met één draai van de sleutel kunt openen. Je hoeft dus geen kostbare tijd te verliezen aan je nieuwe slot.

Slotenmakers – De Rooij Slotenspecialist

Gaat vaak jaren mee

Verder worden meerpuntsluitingen vaak van zeer goede materialen gemaakt. Deze materialen zullen in de regel heel lang meegaan en dat is goed nieuws voor jou. Je investering in meerpuntsluitingen zal dan misschien in het begin wel wat geld kosten, maar je kunt er vervolgens dus nog heel lang plezier van hebben. Is het dus voor jou misschien de moeite waard of kies je toch ergens anders voor?