Zo zorgt u dat uw grasmat er weer mooi bij ligt

Is het voor u erg belangrijk dat uw land er goed bij ligt? Dan moet het maaien van gras goed gebeuren. Nu kan het gras met veel grasmaaiers worden gemaaid. Maar niet elke grasmat vindt het fijn als er gemaaid wordt met een goedkope grasmaaier. U gras zal niet dezelfde lengte zijn. Door het gebruik van een goedkope grasmaaier zal u gras verkeert worden afgemaaid. Dit zal leiden tot veel dode grassprieten en zal uw grasmat niet de groene kleur hebben zoals dat gewenst is. Door de maai methodes die kooimaaiers hebben zal u merken dat uw grasmat erg groen en gezond is. Wat de specificaties zijn van een kooimaaier en waarom het voor u slim is om deze aan te schaffen, leest u in deze tekst.

Kooimaaiers, betaal voor groen

Zoals u waarschijnlijk al weet zijn kooimaaiers een fikse investering. Doordat deze grasmaaiers met beleid worden gemaakt met het beste materiaal en vele specialisten die eraan hebben gewerkt licht de aanschafprijs erg hoog. Nu zal het u terugbetalen met een keurige gemaaide groene grasmat. 

Verschillen met een normale grasmaaier

Een kooimaaier brengt vele voordelen met zich mee. Zo is een belangrijk punt het uiterlijk. Als hobbytuinder kan u trots zijn op uw gereedschap als u een kooimaaier heeft aangeschaft. Met zijn meestal elegante uitstraling zal u kunnen pronken bij de buren. En nu over naar hetgeen wat een voordeel is voor uw grasmat. De maaier voorop de grasmaaier draait een stuk sneller rond dan die van een goedkope grasmaaier. Zo kan een goede kooimaaier met meer dan 100 keer maaier per meter met een normaal looptempo. Dit zorgt voor een gelijke lengte van al het gras. Een luxe aan een kooimaaier is, dat u de lengte van uw gras zelf kan bepalen. Met verschillende standen kan u instellen hoe lang stuk u van uw gras wilt afmaaien. De snijbreedte zal stukken breder zijn dan bij een normale grasmaaier. Zo kan hoeft u minder te lopen en zullen maailijnen een stuk minder goed zichtbaar zijn. Bent u van plan om een sportveld er mee te maaien? Dan kan u ook eens kijken naar een autonome gps-belijningsmachine. Die helpt u bij het aanleggen van lijnen om de indeling van het veld zichtbaar te maken. 

Verschillende mogelijkheden

Heeft uw grasmat veel onkruid? Dan kan u ervoor kiezen om een andere snijtol voorop de kooimaaier te bevestigen. U krijgt bij een kooimaaier meestal meerdere maaiers geleverd. Sommige messen zijn net zo scherp als heggenscharen. Dit maakt het mogelijk om zelfs kleine houtachtige planten weg te halen. 

Online kopen

Bent u nou opzoek naar kooimaaiers? Dan kan u online zoeken en zult er zeker enkele vinden. Elke kooimaaier heeft weer andere specificaties. Zoekt u degene die overeenkomt met de specificaties die voor u het best uitkomen. Online kan u veel advies vinden over welke kooimaaiers er bij welke grasmatten passen.